Nagymama KlubMezőkövesd Könyvtáráért AlapítványMASZKTakács István Kulturális AlapítványGépmúzeumért AlapítványKézilabda Klub

Civil szervezetek

Adója 1%-val támogassa civil szervezeteink működését!

Közösségi Házban működő civil szervezetek

Matyó Kertbarát Egyesület

2010-ban alakult azzal a céllal, hogy a növény- és kertbarátokat összefogja, a kertkultúrát fejlesszék városunkban és környékbeli településeken. A városi rendezvények aktív résztvevői, de számos saját rendezvényük is van, melyek közül a legjelentősebb az Őszi Zöldség és Gyümölcs Kiállítás valamint a Matyóföld tortája verseny. 2018-ban a város PRO URBE díjjal ismerte el tevékenységüket.

"A Mezőkövesdi Fúvós és Majorette együttesért" Alapítvány

Az alapítvány célja az együttesek szakmai fejlődésének biztosítása, támogatása; a hazai és külföldi tapasztalatcserék, vendégszereplése támogatása;  a csoportok szakmai vezetői részére továbbképzések szervezése, segítése; a hasonló céllal szerveződött hazai és külföldi szervezetekkel, egyesületekkel, intézményekkel, alapítványokkal való kapcsolat tartása, ennek szükség szerinti anyagi finanszírozása. A fúvószenekart fennállásának 50. évfordulóján 2004-ben Mezőkövesd városa PRO URBE díjban részesítette.

Matyó Nagymamaklub

Az 1982-ban alapított klub tagjai hagyományőrző műsoraikkal a városi rendezvények állandó szereplői. Céljuk a helyi hagyományok ápolása, továbbadása. A klub tagjainak átlag életkora 70 év, mégis lelkesen, jókedvűen, energikusan készülnek minden fellépésükre. „Hallo, még itt vagyok” címmel a megyei nyugdíjas klubok találkozójának szervezői.

Mezőkövesdi Színészeti Egyesület

Az Egyesület célja Mezőkövesd város és vonzáskörzetében élő állampolgárok kulturális igényeinek kielégítése, szórakoztatása, művészeti és kulturális programok szervezése, megjelenítése. A Kövesd nevű települések találkozójának kezdeményezője, szervezője.

Városi Könyvtárban működő civil szervezetek

Mezőkövesd Könyvtáráért Alapítvány

A Mezőkövesd Könyvtáráért Alapítvány 2005-ben alakult. Célja a Városi Könyvtár működésének támogatása bútorok beszerzésével, technikai eszközökkel, programok szervezésével.

MASZK Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Kör Egyesület

A MASZK Egyesület 1999. március 6-án debütált a „Petőfi látomásai” verses összeállítással, melyet aztán évről-évre sok színdarab bemutatása követett. Az Egyesület célja igényes színházi produkciók, szilveszteri kabaréműsorok létrehozása, mellyel biztosítani kívánja nézői szórakozását. Az Egyesület tagjai nagyon sok városi és környékbeli rendezvényen is fellépnek.

Más intézményben működő civil szervezetek

Takács István Kulturális Alapítvány

Az Alapítvány Takács István mezőkövesdi festőművész életművének teljes körű feltárására, megismertetésére, bemutatására lett létrehozva. Közhasznú szervezetként mindvégig arra törekedett, hogy elősegítse hazánk egyik különleges művészeti gyűjteményének fejlesztését.

Mezőgazdasági Gépmúzeumért Közhasznú Alapítvány

A Mezőgazdasági Gépmúzeumért Közhasznú Alapítvány célja, hogy segítse a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum gyűjteményének gyarapítását, épületeinek, kiállítóterének bővítését, felújítását.